Podzimní soustředění mládeže – ARCO 2007

       

Jířa Šťastný

Protože 25.10.a 26.10. mají děcka prázdniny, využíváme prodlouženého víkendu a vyrážíme na čtyři dny na podzimní soustředění do Itálie.  Předpověď je sice dost špatná, ale když už jsme to dětem slíbili, tak ve středu večer odjíždíme směr Arco.  Ve čtvrtek nad ránem po delším bloudění přeci jen nacházíme piknikáč v Lomasone a uleháme do spacáků.

            Dopoledne se počasí sice netváří příliš přívětivě, ale kolem oběda již vylézá sluníčko a my můžeme celé odpoledne lézt jenom v tričkách v novém sektoru.  Díky dobrému zajištění si děcka mohou vyzkoušet lezení na prvním konci lana a všichni si to náležitě užíváme.  Na překrásné lezení se zasněženými vrcholy Dolomit v pozadí budeme ještě dlouho vzpomínat.

            Zato v pátek už od rána prší a tak celý den trávíme v piknikáči hraním různých her, odpočíváním a likvidací zásob jídla a pití.  Večer déšť konečně ustává a my jen doufáme, že se meteorologům vyplní předpověď na zítra, podle které má být zase hezky. A opravdu to vychází.  Sobotní ráno je opět ve znamení slunce, takže přejíždíme do Pietra Murata.  Dělíme se na tři lezecké skupiny, přičemž každá leze jinou cestu.  Já jdu s Luckou a Janou „Via Claudia 5b“, 500m, 16 délek, Broněk jde s Tomem a Týnou „Via Teresa 5c“, 450 m a také 16 lanových délek a Honza s Péťou lezou „Via Similaun 6a“, 400 m a 10 délek.  Postupně všichni dolézáme na vrchol, sestupujeme zpět pod stěnu, balíme věci a vracíme se k autu.  Společně pak přejíždíme do kempu, kde stavíme stany a po sprše jdeme na zaslouženou pizzu, protože stihnout za odpoledne takto dlouhé cesty byl od děcek opravdu slušný výkon.

V neděli po snídani balíme stany, platíme kemp a dělíme se na dvě skupiny.  Broněk, Tom, Týna a Péťa jdou ještě lézt kratší cesty, zatímco my ostatní musíme zpět domů, protože děcka jdou zítra do školy a musí se ještě večer připravit na vyučování. 

            Myslím, že tato akce byla pro mládež příjemným završením letošní lezecké sezóny na skalách.

                                                           Jířa

 

Termín:           24.10. až 28.10.2007

Účastníci:        Broněk Bandas, Jířa Šťastný, Honza Unger, Tomáš Hyksa, Lucka Lamparová, Jana Šafrová, Týna Švambergová a Péťa Šišovská

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogalerie: Podzimní soustředění mládeže – ARCO 2007