Výšlap na Jedlák

07.12.2022 15:37

V sobotu  19.11.2022 se konal již osmnáctý ročník Výšlapu (Běhu) na Jedlák.  Sraz byl stanoven v 10.00 hod u koupaliště ve Vysoké Peci, kde se již před desátou začínají scházet první účastníci. Na společné startovní fotce je nás nakonec 19 a Punťa J. Za chvíli jako první vybíhají Šišky a po nich odchází zbytek.  Trasa má převýšení asi 530 m a v nejkratší variantě měří zhruba 3,5 km na vrchol Jedlové + další 4 km do hospody na Lesné.

           

Jako první jsou na vrcholu Šišky v čase 46:03 min.

 

Ostatní docházejí postupně v čase 1:10 hod a více.

 

Na vrcholu je krásně slunečno, ani moc nefouká, ale leží tu pár centimetrů sněhu a je trochu zima.  Postupně docházejí všichni účastníci a tak děláme další společné fotky a většina odchází do hospody na Lesné.  Já se Svinčou jdeme zpět k autům a přesouváme se do hospody auty, abychom mohli ostatní odvézt z hospody dolů.

           V hospodě na Lesné máme zamluvených 20 míst u našeho oblíbeného stolu, ale jelikož přijeli ještě další lidi, je tam celkem plno.  Po občerstvení předává LeToš všem účastníkům pamětní listy a domlouváme se, že další klubovou akcí, na které se sejdeme bude nejspíše až „Zdobení vánočního stromečku pro zvířátka“.  Pak už se postupně všichni vydávají k domovům.

            Všem ještě jednou děkuji za účast a doufám, že příští rok se na dalším ročníku sejdeme v podobném počtu jako letos.

*Jířa*